Souffle De CiocolatĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ce poate fi mai desert decât ciocolata? Și ce poate fi mai ușor de făcut și la fel de delicios precum souffle-ul de ciocolată?
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
- 4 ouă
- o ciocolată Milka de 100 de grame
- unt
- 60 gr de zahăr
Plan de lucru:
- separăm, în două castroane, patru albușuri și două gălbenușuri (poza 2)
- batem albușurile spumă, cu zahărul (poza 3)
- topim ciocolata pe baie de apă (poza 3). Batem gălbenușurile și peste ele adăugăm ciocolata topită (poza 5), plus două-trei linguri de spumă de albușuri (poza 6). Amestecăm.
- Încorporăm toată compoziția de albuș, amestecând ușor cu o lingură de lemn. (poza 7)
- ungem formele cu unt și turnăm souffle-ul în ele (poza 8 ). Punem formele în apă, într-o tavă de cuptor.
- băgăm la cuptor și lăsăm aproximativ 25 de minute.
- servim simplu (poza 9) sau cu caramel (poza 10)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 1,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: Dulciuri