Souffle De Caise
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert ușor, rapid și de sezon
Ce îţi trebuie pentru 8 porţii (poza1):
- 4 ouă
- 1 kilogram de caise
- 250 gr de zahăr pudră
- unt pentru uns formele
- coajă de lămâie, esență de rom (opțional)
Plan de lucru:
- pasăm caisele cu blenderul (poza 2)
- răzuim coaja de la jumătate de lămâie (poza 3)
- separăm albușurile de gălbenușuri, batem albușurile spumă (poza 4)
- frecăm gălbenușurile cu zahărul (poza 5), apoi adăugăm coaja de lămâie (poza 6), iar apoi pasta de caise (poza 7)
- amestecăm cu o lingură de lemn, iar apoi adăugăm spuma de albușuri (poza 8 ). Încorporăm ușor (poza 9)
- ungem formele cu unt (poza 10)
- turnăm compoziția în forme (poza 11), le punem într-o tavă de cuptor, în care turnăm apă până la jumătatea formei. Băgăm la cuptor aproximativ 25 de minute.
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 1 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri