Sote De Pui,praz,ciuperci Si Mustar
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
P.S: In urmatoarea postare va voi spune cum am petrecut eu de 1 mai combinand picatura de cultura cu gratarul sublim si abject. :)
Ingrediente pentru 4 portii :
4 pulpe de pui taiate in doua
2 fire de praz, tocat
300 g ciuperci
2 lingurite de mustar cu bobite (Dijon)
100 ml smantana dulce
coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
2-3 linguri de pesmet
ulei de masline
Mod de preparare:
Se incinge un ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se prajeste puiul sarat pana capata o culoare usor maronie.Se da focul mai mic,se adauga ciupercile si se calesc si ele pana se inmoaie ,iar carnea este patrunsa.Ciupercile o sa-si lase apa. Prazul se arunca in tigaie si punem capac.Lasam max.5 minute.
Se amesteca mustarul cu smantana si se adauga in tigaie,se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la fiert pana ce sosul se ingroasa .
Stropim sote-ul cu zeama de lamaie ,coaja de lamaie si presaram pesmetul.
Se pune tigaia in cuptorul incins ,pentru scurt timp,pana ce pesmetul prinde culoare.
Am ornat cu cateva feliute proaspete de praz .
Pofta buna !