Sos Tzatziki
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Tzatziki este unul din cele mai cunoscute si mai populare sosuri pe care le intalnim in Grecia. In zilele fierbinti de vara iaurtul sosului simti ca te racoreste, iar friptura la gratar – mai ales cea de berbecut, sau fructele de mare, parca sunt mai gustoase langa acest sos.
INGREDIENTE:
200 ml iaurt (daca se poate sa fie mai dens)
1 castravete (aproximativ 350g)
3 catei usturoi
3 lingurite ulei masline
1 lingurita otet
frunze de menta
PREPARARE:
Spalam foarte bine castravetele (cu coaja) si apoi il dam prin razatoare.
Punem apoi castravetele sa se scurga intr-o strecuratoare 30-45 minute. Putem forta scurgerea sucului din castravete apasand cu o lingurita sau strangandu-l in mana.
Intre timp zdrobim usturoiul. Punem iaurtul intr-un castron si adaugam usturoiul si castravetele.
Punem ulei si otet alternativ si amestecam dupa fiecare lingurita. La sfarsit adaugam sare si menta tocata.
Pofta buna!