contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Tsatsiki

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC0780

In ultima vreme, m-am dat pe  mancarica mediteraneana, gustoasa, usoara, de vara. Nu puteam rata sosul-salata, ei da, faimosul tsatsiki, prima oara cand l-am gatit si ma intreb ce-oi fi asteptat pana acum. E delicios, ca sa-i simtiti aroma si gustul cum trebuie, e musai sa-l gatiti cu vreo ora inainte de a-l manca ca sa se imbibe toate ingredientele si aromele intre ele.

Ne trebuie:

- 500 g iaurt gras

- 2 castraveti verzi potriviti

- marar verde tocat marunt

- pasta de usturoi

- ulei de masline

- zeama de lamaie

- 1/2 lingurita chimen macinat (tura asta am uitat pur si simplu sa pun dar eu una sunt fan chimen)

-  sare,  piper

Decojim castravetii, ii taiem pe jumatate si ii scobim de seminte (cu o lingurita merge cel mai bine).

_DSC0708_DSC0716

Feliem castravetii, in reteta clasica  se dau pe razatoare, eu am preferat de data asta doar sa-i feliez subtire. Ii saram si ii lasam nitel sa lase apa, cam un sfert de ora. Inainte de a-I folosi, ii mai scurgem o data – altfel sosul devine cam….apos.

_DSC0718

Amestecam castravetii cu putin ulei, adaugam iaurtul, pasta de usturoi, mararul, sarea, piperul, chimenul si zeama de lamaie.

_DSC0720_DSC0721_DSC0722

Omogenizam sarguincios si dam sosul nitel la frigider. Racoritor si hranitor!Plate

_DSC0785


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com