Sos Tartar
Sursa Sos Tartar
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand am descoperit aceasta reteta cred ca aveam vreo 10 ani (pfffff ce mult timp a trecut de atunci), pe vremea cand Undelemnul De La Bunica venea cu cate o reteta. Imi aduc aminte ca i-am cerut mamei cartofi prajiti cu sos tartar vreo luna in fiecare zii...dar copil fiind bineinteles ca am uitat repede, pana acum cateva saptamani cand am avand cateva galbenusuri in plus mi-am reamintit aceasta reteta.
Pentru maioneza:
- 2 galbenusuri fierte
- un galbenus crud
- 250 ml ulei
- 2 linguri mustar
- zeama de lamaie dupa gust
- o jumatate ceapa
- 5 castraveti murati
- sare si piper
Pentru maioneza puneti galbenusurile de ou intr-un castron mai mare si sfaramati-le cu o lingura de lemn. Turnati uleiul. putin cate putin amestecand continuu in aceasi directie (schimband directia se va taia maioneza). Daca maioneza devine prea groasa sau se taie adaugati o lingurita de zeama de lamaie. Cand ati terminat uleiul adaugati mustarul, zeama de lamaie dupa gust (mie imi place mai acra) un praf de sare si piper si amestecati bine.
Dati ceapa prin razuitoarea mica, scurgeti de surplusul de lichid si adaugati peste maioneza. Taiati castravetii murati in cuburi cat de mici puteti si adaugati peste sos (eu am mai adaugat putin mustar)
Amestecati totul bine si serviti rece, acoperiti cu folie alimentara si puteti tine la frigider. Sfatul meu este sa nu puneti toate ingredientele o data, adaugati putin cate putin din fircare si gustati,sa faceti sosul dupa gustul vostru.
POFTA BUNA!!!!