contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Romesco

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un sos simplu si uşor de făcut, sosul Romesco provine din Tarragona, o zonă din nord-estul Spaniei (din regiunea Catalunia).
Sosul este deosebit atunci când e servit cu peşte şi fructe de mare, dar este gustos şi când acompaniază preparate din carne şi legume, fiind astfel un sos foarte popular in Spania. Se poate încerca şi cu paste sau chiar în salate.
Acest sos picant de culoare roşie-cărămizie este facut din ardei iuţi roşii, migdale, roşii, ulei de măsline, usturoi şi ceapă.
Reţeta pe care o prezint aici, e o reţetă făcută de renumitul Gordon Ramsey!
Ingrediente:
100 g de migdale sau şuviţe de migdale
4-5 căţei de usturoi tocaţi
1 ceapă roşie tocată mărunt
½ linguriţă de boia dulce
6 roşii decojite şi tăiate mărunt
1 frunză de dafin
2 feliie de pâine prăjită şi mărunţită
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin
½ cană de vin roşu sau oţet sherry
¼ linguriţă fulgi de ardei roşu
câteva frunze de busuioc (sau pătrunjel)
Preparare:
Întro tigaie, încingem o lingură de ulei de măsline. Călim pentru început usturoiul şi migdalele, la foc mic, până se rumenesc uşor.



Le scoatem apoi din tigaie cu o paletă de lemn şi le lăsăm deoparte întro farfurie.

Punem ceapa în tigaie (am păstrat uleiul) şi o călim la foc mic până se rumeneşte uşor. Adăugăm boiaua, roşiile şi frunza de dafin. Asezonăm cu sare şi piper şi amestecăm bine pentru omogenizarea aromelor. Lăsăm la foc mic timp de 10 minute sau mai mult, până se înmoaie roşiile.

Între timp, punem migdalele şi usturoiul, pâinea şi busuiocul (pătrunjelul) întrun blender, împreună cu o lingură de ulei de măsline (se poate folosi chiar şi apa). Amestecăm până obţinem o pastă groasă.

Adăugăm apoi amestecul de roşii şi ceapă din tigaie, cu restul de ulei de măsline.
Adăugăm şi oţetul sherry, gustăm şi în funcţie de gusturi, mai adăugaţi ingredientele de asezonare, atât cât vi se pare necesar.
Putem păstra sosul în frigider timp de o săptămână.
Sos Romesco ... Done!
PREPARAT GARANTAT DE:

Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com