contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Pesto

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Inca o reteata din minunata mea carte de bucate italienesti "Pasta all'italiana".

Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.
Pentru 4 persoane
  •  2 maini frunze de busuioc
  • 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
  • 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
  • 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
  • ulei de masline, sare
Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu  le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba.
Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical.  Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.
Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.

Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.
Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.





Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com