Sos Pesto
Sursa Sos Pesto
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca o reteata din minunata mea carte de bucate italienesti "Pasta all'italiana".
Pentru 4 persoane
- 2 maini frunze de busuioc
- 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
- 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
- 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
- ulei de masline, sare
Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical. Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.
Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.
Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.
Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.