Sos Pesto Verde
Sursa SOS PESTO VERDE
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce pregatim acasa este mai mereu mai bun decat ce gasim in comert. Sosul pesto nu face exceptie de la regula, mai ales ca putem jogla cu proportia ingredintelor. Sosul pesto din comert ni se pare foarte uleios. In schimb, acasa i-am dat consistenta si gust folosind mai mult parmezan. Iata rezultatul.
Ce iti trebuie (poza 1):
- un pumn de busuioc verde
- 100 gr parmezan
- 100 ml ulei de masline
- un pumn de muguri de pin
Plan de lucru:
- Intr-un mojar cu pistil, presam semintele de pin (poza 2). Separat, intr-un bol, punem parmezanul pe care l-am razuit (poza 3). Punem in robot toate ingredintele (poza 3) si mixam pana obtinem sosul. (poza 4)
- pofta buna! (poza 5)
Timp de preparare: 15 minute
Filed under: A1. Aperitive