Sos Pesto ~ Pesto Alla Genovese
articol scris de ceretetemaifacfetele blog ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com
(se pot inlocui cu caju, alune sau nuci dar se va schiba usor gustul), 20g parmezan ras, 70ml ulei de masline
Acest sos este originar din Genova, regiunea Liguria - nordul Italiei si se mai numeste si pesto alla genovese. Este un amestec puternic aromat de busuioc verde, seminte de pin, usturoi si branza parmezan insotind o multitudine de preparate cu influente italiene: paste, salate, combinatii cu carne sau fructe de mare, aperitive si cate si mai cate…
Timp: 10-15min
Portii: 3-4
Mod de preparare:
Astea sunt ingredientele mele… Am inlocuit semintele de pin cu alune caju de data aceasta dar cu siguranta o sa caut mai insistent seminte de pin pentru urmatoarea tura ;)
Adaugam in robotelul de bucatarie usturoiul si semintele de pin (respectiv alunele) si maruntim. Urmeaza frunzele de busuioc, continuam sa tocam.
Adaugam apoi parmezanul si la final uleiul de masline.
Gata pesto ;)
Putem pastra pana la 10 zile in frigider sau pana la 2 luni in congelator. Transferati sosul intr-un borcanel cu capac si acoperiti cu ulei de masline sa nu oxideze pana in momentul folosirii.
Pe curnad!
Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com