contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Pesto ~ Pesto Alla Genovese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

(se pot inlocui cu caju, alune sau nuci dar se va schiba usor gustul), 20g parmezan ras, 70ml ulei de masline


Acest sos este originar din Genova, regiunea Liguria - nordul Italiei si se mai numeste si pesto alla genovese. Este un amestec puternic aromat de busuioc verde, seminte de pin, usturoi si branza parmezan insotind o multitudine de preparate cu influente italiene: paste, salate, combinatii cu carne sau fructe de mare, aperitive si cate si mai cate…

Timp: 10-15min

Portii: 3-4



Mod de preparare:

Astea sunt ingredientele mele… Am inlocuit semintele de pin cu alune caju de data aceasta dar cu siguranta o sa caut mai insistent seminte de pin pentru urmatoarea tura ;)

IMG_0175

Adaugam in robotelul de bucatarie usturoiul si semintele de pin (respectiv alunele) si maruntim. Urmeaza frunzele de busuioc, continuam sa tocam.

IMG_0176 IMG_0178


Adaugam apoi parmezanul si la final uleiul de masline.

IMG_0180 IMG_0182


Gata pesto ;)

IMG_0183

Putem pastra pana la 10 zile in frigider sau pana la 2 luni in congelator. Transferati sosul intr-un borcanel cu capac si acoperiti cu ulei de masline sa nu oxideze pana in momentul folosirii.

Pe curnad!

 

 

Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com