Sos Pesto De Ciuperci Si Rosii Deshidratate
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
am facut zilele astea un sos minunat de ciuperci si rosii deshidratate... care merge de minune cu paste sau cu paine prajita sau cu bruschete...
imi mai place ca am mana libera sa pot jongla cu cantitatea de ulei... si-l pot pot face mai gros sau mai subtire ...depinde la ce il folosesc...
asa arata...
Ingrediente:
500 gr ciuperci champignon
2 rosii deshidratate
2 catei usturoi
50 ml ulei masline ( nu l-am pus pe tot)
100 gr parmezan
75 gr seminte miez floarea soarelui -crud
25 gr migdale
1 pahar vin alb
ciupercile spalate se curata si se maruntesc...
rosiile se maruntesc si ustoroiul se toaca fin...
incingem o lingura de ulei intr-o tigaie in care calim pt cateva minute ciupercile, rosiile, usturoiul si miezii de floarea soarelui si migdalele...
le calim 2-3 minute dupa care adaugam vinul si lasam pe foc mic pana cand se evapora tot lichidul....
le lasam sa se raceasca dupa care le mixam in robot, adaugand treptat uleiul de masline si parmezanul...
punem pesto-ul intr-un borcan, il acoperim cu un strat subtire de ulei de masline si il inchidem cu capacul... se pastreaza cca 2 saptamani la frigider...
pofta mare! este o bunatate! reteta este a Laurei Adamache :* :*