Sos Napolitan
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Un Sos napolitan care se prepara foarte usor si pe care puteti sa il incropiti rapid cand aveti chef de o portie generoasa de paste. Si nu va fie frica daca preparati putin mai mult pentru ca il puteti folosi fara frica pe orice blat de pizza home made. De asemenea se poate consuma ca atare alaturi de rondele de cartofi coapte, rondele de sfecla coapte sau cipsuri de tortillas. Oricum alegeti sa il consumati, acest sos napolitan e delicios.
Ingrediente pentru reteta de sos napolitan
- 2 cepe tocate marunt
- 2-3 catei mari de usturoi zdrobiti
- cateva rosii mari si cooapte sau le puteti inlocui cu o conserva mare de rosii cuburi
- 100 ml suc de rosii
- 50 ml vin alb
- 1 lingurita oregano tocat
- cateva frunze de busuioc verde tocat
- 1 lingurita zahar
- 1 frunza de dafin
- sare si piper proaspt macinat
Mod de preparare pentru reteta de Sos napolitan
Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de masline si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le vreo 5 minute pana ce devin aurii. Adauga rosiile tocate, sucul de rosii, zaharul si condimentele. Nu uita de vinul alb. Acum e momentul. Acopera cu un capac si da la foc mic. Fierbe 30 minute, ametecand din cand in cand. Daca ti se pare ca a scazut prea mult, ii mai poti adauga un strop de apa.
Scoate frunza de dafin si acum poti ori sa il blenduiesti ori sa il lasi asa cum este. E doar o chestiune de finete, o optiune. In rest gustul e acelasi: nemaipomenit de bun.
Arunca in acest sos napolitan niste paste si parmezan si bucura-te de viata!
Delicios si versatil acest sos napolitan!
Acest articol Sos napolitan apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.