contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Mexican

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Exista in Brasov un restaurant minunat in care la sosire esti servit, din partea casei, cu nachos si sos mexican.
Sosul respectiv este extraordinar de bun si dupa cateva incercari am ajuns la aceasta varianta.


Pentru sos avem nevoie de: 1 ardei gras, 1 ceapa rosie, 2 linguri pasta de ardei (dulce sau iute - dupa preferinta), 3 rosii cherry, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel, 2 foi de dafin, 1 lingurita rasa de sare, 1 ardei iute rosu (daca va place picant), sucul de la 1/2 de lamaie, 100 ml ulei de masline, 100 ml apa, 1 lingurita mix de condimente (bucuioc, oregano, rozmarin)

Decojim rosiile de coaja, dupa ce le-am tinut in prealabil in apa fierbinte timp de un minut. Taiem pulpa rosiei, ceapa si ardeiul marunt, zdrobim usturoiul si tocam patrunjelul marunt. 
Intr-un borcan punem toate legumele, pasta de ardei si condimentele.


Separat amestecam sucul de lamaie, uleiul de masline si apa calduta. Turnam dressing-ul peste legume si lasam borcanul la temeperatura camerei pana se raceste.
Dupa ce se raceste il dam la frigider si il lasam la macerat cel putin 24 de ore.

Asa cum v-am spus poate fi servit cu nachos pe post de antreu, dar se poate folosi cu mare succes si pentru felul principal. Zilele urmatoare va arat la ce l-am folosit noi.

Pofta buna!