Sos Meuniere
Sursa Sos Meuniere
articol scris de experimenteinbucatar blog experimenteinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- unt;
- zeamă de lămâie;
- pătrunjel;
- capere.
Puneţi ingredientele în ce cantităţi doriţi. Dacă faceţi pentru prima dată acest sos puneţi câte puţin din fiecare ingredient, apoi mai ajustaţi în funcţie de preferinţe.
Se topeşte untul, apoi se adaugă zeama de lămâie, caperele şi pătrunjelul.
Atenţie! Din momentul în care ati pus zeama de lămâie nu fierbeţi sosul pentru a putea păstra toate calitaţile ingredientelor proaspete.
Acest sos se toarnă cald peste diverse preparate din peşte înainte de servire.
Eu l-am folosit până acum la diverse tipuri de peşte pane (cod, şalău, pangasius),
dar şi la reţete de peşte la cuptor.Revin dupa o scurtă vacanţă şi cu o reţetă de peşte la cuptor!!!