Sos Feta
Sursa Sos feta
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sosul feta este o specialitate greceasca, foarte buna la gust, asemanatoare cu sosul tzatziki dar mai picanta, care se foloseste la fripturi.
Am folosit: cca 100 g branza feta, 2 linguri de iaurt gros, 2 linguri de ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie, 2 catei de usturoi. Optional se mai poate adauga piper, dar eu am considerat usturoiul indeajuns de picant.
Am zdobit branza cu furculita si am amestecat-o bine cu iaurtul si cu usturoiul pasat prin dispozitivul special, pana cand am obtinut o pasta.
Apoi am adugat uleiul si zeama de lamaie si am omogenizat.
Asta este ceea ce am obtinut. E un sos foarte reusit, mai ales pentru friptura de pui la cuptor sau la gratar.
Pofta buna! :)
Copyright 25 mai 2011
Am folosit: cca 100 g branza feta, 2 linguri de iaurt gros, 2 linguri de ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie, 2 catei de usturoi. Optional se mai poate adauga piper, dar eu am considerat usturoiul indeajuns de picant.
Am zdobit branza cu furculita si am amestecat-o bine cu iaurtul si cu usturoiul pasat prin dispozitivul special, pana cand am obtinut o pasta.
Apoi am adugat uleiul si zeama de lamaie si am omogenizat.
Asta este ceea ce am obtinut. E un sos foarte reusit, mai ales pentru friptura de pui la cuptor sau la gratar.
Pofta buna! :)
Copyright 25 mai 2011