Sos / Dip Din Ardei Cu Rosii
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 ardei gras rosu
4 rosii uscate (*) marinate in ulei - deci 8 jumatati, cel putin asa au fost taiate ale mele :)
2~3 catei de usturoi
1 lingura otet de vin (wine vinegar)
1 lingura tahina (pasta de susan)
un praf de piper
un praf de ardei iute
>>>sare nu am mai pus fiindca rosiile erau deja sarate ;)
Ardeiul si usturoiul se coc pe aragaz pe un gratar. Ardeiul se curata apoi si se taie bucati.
Toate ingredientele se pun in food-processor si se mixeaza pana devin un piure. Daca este prea gros piureul se mai adauga putina supa de legume sau apa.
In loc de rosii uscate se pot folosi si rosii proaspete. Acestea se vor coace si ele impreuna cu ardeiul, apoi se vor curata de pielita. In cazul in care se folosesc rosii proapete se adauga putin ulei de masline (vreo 2 linguri) si sare cand se mixeaza ingredientele.
Se poate folosi atat ca dip pentru legume cat si ca sos pentru paste.