contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sezonul tomatelor este deschis!
Rosiile sînt originare din Mexic.Cu mult timp în urma se credea ca sînt otravitoare si erau folosite ca plante ornamentale.Cîndva însa italienii,copii destepti,au descoperit aroma acestui fruct.Se pare ca tot ei ar fi cei mai mari consumatori de rosii din lume.Italienii si Maya!Daca într-o viata anterioara nu am fost italianca,în urmatoarea voi fi sigur!
Astazi am facut un sos din rosii proaspete.Delicios!Am trecut rosiile prin accesoriu (separator de seminte si pielita) robotului Kitchen Aid.Despre acest dispozitiv am mai discutat si în alte postari.Este foarte practic la prepararea bulionului de rosii.Sau daca va plac marmeladele,gemurile si sorbeturile din struguri,mure,zmeura si alte fructe maruntele,dar fine si fara sîmburi,va asigur ca acest dispozitiv face o treaba minunata.Poate-mi trimit cei de la Kitchen Aid un buchet de flori pentru reclama gratuita :D
Pîna ajung florile,trec la sosul de rosii.Sosul meu este simplu,fara prea multe mirodenii.Fiecare este liber sa-l condimenteze dupa gustul personal.Eu îl aromatizez în functie de ceea ce urmeaza sa fac cu el.Acest sos,era destinat unor gnocchi nu prea aratosi dar extrem de gustosi,cu care o sa va fac mîine cunostinta.

 


Ingrediente:

  • rosii coapte
  • ceapa rosie/violet
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare,piper

 

Vedetele.

Pulpa de rosii separata de seminte si pielite.O textura excelenta.

Dupa ce am calit ceapa tocata în putin ulei de masline,am turnat pulpa deasupra,
am amestecat si lasat la fiert pîna a scazut la jumatate.

Pentru a-si pastra o culoare frumoasa,sosul,se condimenteaza la sfîrsit.
Tot atunci se adauga si verdeata tocata.În cazul meu,busuiocul.
(Daca dorit sa conservati acest sos,verdeata se adauga de la început,
dar de condimentat,tot la urma se condimenteaza,din acelasi motiv).

A iesit o nebunie de sos parfumat,cu o textura superba!
Gnocchi cei urîti abia asteapta sa fie îmbaiati în acest sos!

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com