Sos De Rosii Picant, Raw (pentru Iarna)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E o reteta super-usoara si delicioasa de la mama. Ea o face de ...hmm... multi ani si pentru ca imi place foarte mult am decis sa o fac si eu. Cand eram copil iarna serveam la friptura si la barabule coapte acest tip de mujdei... deja salivez cand ma gandesc :)
Avem nevoie de:
2.5 kg rosii
85 g ardei iute cu tot cu seminte
60 g usturoi
3 lingurite sare
Cum procedam:
Nimic mai simplu, spalati toate ingredientele, le curatatam si bagam totul in blender. Puneti compozitia in sticle, la care lasati capacul deschis 1-2 zile pana cand fermenteaza sosul. Asta-i tot! Simplu nu?!
Nota!
Mama da toate ingredientele prin masina de tocat, daca va place mai mare puteti sa faceti si voi la fel.
Puteti pune mai multi sau mai putini ardei si usturoi (dupa gust).