Sos De Rosii Pentru Friptura
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In acest weekend am avut de bucatarit, asa ca saptamana asta o sa am ce sa postez :P
Asadar: ingrediente: o ceapa medie, 500 de suc de rosii sau bulion, cativa catei de usturoi (dupa gust), o foaie de dafin, sare, piper, ulei, apa.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit in ulei la foc moderat. Dupa ce se inmoaie putin, se adauga sucul de rosii si un pahar de apa (sau 7-8 linguri din zeama de la friptura la tava).
Se lasa sa fiarba la foc domol, acoperit, pana scade - aproximativ 20-30 de minute. Inainte de a inchide focul (cand capata consistenta dorita), se da sare, piper, usturoiul taiat bucatele
si foaia de dafin rupta bucatele.
Scuzati jocul de lumini si umbre din tigaie :) ieri a fost o dupa amiaza splendida de primavara.
Se poate servi ca atare, combinat cu ciuperci, sau peste piure de cartofi, ori pilaf, ca mancare de post, sau se poate folosi ca sos pentru friptura la tava, reteta pe care o veti vedea in zilele urmatoare.
Pofta buna! :)
Asadar: ingrediente: o ceapa medie, 500 de suc de rosii sau bulion, cativa catei de usturoi (dupa gust), o foaie de dafin, sare, piper, ulei, apa.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit in ulei la foc moderat. Dupa ce se inmoaie putin, se adauga sucul de rosii si un pahar de apa (sau 7-8 linguri din zeama de la friptura la tava).
Se lasa sa fiarba la foc domol, acoperit, pana scade - aproximativ 20-30 de minute. Inainte de a inchide focul (cand capata consistenta dorita), se da sare, piper, usturoiul taiat bucatele
si foaia de dafin rupta bucatele.
Scuzati jocul de lumini si umbre din tigaie :) ieri a fost o dupa amiaza splendida de primavara.
Se poate servi ca atare, combinat cu ciuperci, sau peste piure de cartofi, ori pilaf, ca mancare de post, sau se poate folosi ca sos pentru friptura la tava, reteta pe care o veti vedea in zilele urmatoare.
Pofta buna! :)