Sos De Rosii Cu Ciuperci , Busuioc Si Cimbru
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi, tot din categoria pivnita plina cu de toate, voi descrie inca un sortiment de conserva .
Pentru ca ne plac pastele si pizza, am pus pe iarna un sos de rosii cu ciuperci, cimbru si busuioc, a iesit extraordinar de bun, are o aroma si un gust nemaipomenit .
Am folosit 5 kg de rosii, 2 kg de ardei capiai, 1 kg de ciuperci champignon, 1/2 kg de ceapa, piper, sare, cimbru, busuioc si foi de dafin .
Toate ingredientele, macinate, se pun la fiert cam 90 de minute,amestecul se toarna fierbinte in sticle sau borcane sterilizate si fierbinti, se capseaza si se pun in pat cald, intre haine groase, pina ce se racesc complet .
Sosul il mai folosesc si peste fripturi, la tocanite, de fapt se poate folosi la orice, este foarte, foarte bun.