Sos De Perisoare Cu Taitei Scurti
articol scris de burdulea56 blog 0. dulcesarat.blogspot.com - importul e gol
Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
0,400-0,500 g carne tocata, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite gris, 1legatura patrunjel verde, cateva crengute de marar verde, 1 mana defrunze ceapa verde, 50 ml ulei, 2 lingurite boia, sare, piper, 1 frunzadafin, apa.
Pt diresatura: 1 lingura faina alba, 1 cana de bulion.
Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.
Mod de preparare:Pregatim pasta pt perisoare: intrun vas, amestecam carnea cu oul,piper, sare, marar(optional) si patrunjel verde taiat marunt, faina sigrisul, omogenizam bine, dam deoparte.
Separat intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa verdetaiata marunt, calim putin, adaugam boia si imediat 1 cana apa, lasamsa dea in clocot, apoi adaugam perisoarele formate din amesteculpregatit pt perisoare si frunza de dafin. Fierbem la foc potrivit cam25 minute, potrivim de sare, piper si dregem cu 1 lingura de fainaamestecata cu bulion(intrun castronas preparam o pasta din faina siputin bulion sa fie de consistenta unei smantani) pe care o adaugam incratitul cu perisoare, lasam sa se ingroase putin, stingem focul sipresaram verdeata tocata.
Se serveste cu paste fainoase. Eu am folosit taitei scurti, fierticonform indicatiilor de pe ambalaj. E un fel de mancare hranitor, carese prepara repede.