Sos De Patrunjel
Sursa Sos de patrunjel
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna de luna , sfarsitul de luna este dedicat Provocarii Secrete organizate de minunata noastra gazda Ama.
Ca de fiecare data gazda noastra ne repartizeaza cate un blog din care sa ne inspiram, iar eu am avut deosebita placere de a rasfoii(oare a cata oara) blogul lui Catkitchen care din punctul meu de vedere este The Best cand vine vorba de ciuperci.Mi-ar place sa cunosc si sa deosebesc ciupercile bune de ale otravitoare, sa pot colinda padurile in cautarea acestora.
Multe retete mi-au placut, defapt cam toate, ma hotarasem la una, dar intre timp Dl. cuptor s-a gandit sa intre in greva, asa ca am incercat sa ma axez pe ceva ce presupunea doar aragaz.
Dupa indelungi dezbateri cu mine insami m-am hotarat pentru Sosul de patrunjel.Un sos delicios,care,da merge de minune la peste,dar eu Gica contra am optat sa il folosesc la altceva.
Este simplu de facut si super delicios.Ei bine si pentru el avem nevoie de ingrediente, nu?
Asadar aliniate frumos pentru a fi foliste se afla:
50 gr unt
35 gr faina
500 ml supa vita(eu am pus de legume)
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
1 galbenus
4 linguri smantana lichida
zeama de la 1/2 lamaie
sare
piper
Untul se topeste dupa care se adauga faina, amestecand mereu.Cand faina a fost absorbita de unt, adaugam treptat supa , amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase.Se lasa pe foc sosul 2-3 minute, timp in care amestecam mereu.
Smantana se amesteca cu galbenusul si zeama de lamaie, dupa care se aduga peste sos.Mararul si patrunjelul tocate marunt se adauga si ele peste sos si amestecul cu galbenus.Se mai lasa sa trag 2-3 clocote.Condimentam dupa gust.
Se serveste imediat dupa pofta inimii.
In cazul meu servit alaturi de salata, ciupercute oparite si ou fiert.
Dar si alaturi de cartofi noi fierti in coaja.