Sos De Marar
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Nu stiu voi cat de tare tresariti la vazul unui manunchi verde, proaspat, de marar :P ...dar eu sint chiar lesinata dupa el :D (mararul si leusteanul imi plac la nebunie!!!)...si inevitabil mi-l imaginez intr-un sos cremos si delicios, ca cel pe care am sa vi-l prezint acum...
...e preferatul meu, in orice anotimp :)
...din cauza ca il fac mereu "cu ochii inchisi" :P ...n-am sa va pot reda cu exactitate cate grame dintr-unul sau altul folosesc, dar veti vedea ca nu e nici o mare filozofie, toate se aduna la un loc si se potrivesc de gust ;)
Aveti nevoie de o legatura sau doua de marar, ulei, faina si lapte pentru sosul bechamel, un pic de sare, un pic de zahar, un pic de otet :)))
In mare, se reiau pasii de la spanac cu lapte, omitand, insa, usturoiul :))
Se spala, deci, mararul; se taie marunt. Se incalzeste uleiul, se adauga faina (pana obtineti o pasta), lapte, sare dupa gust. Se adauga mararul tocat:
Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand pufaie :)))
Se adauga cate "un pic" de zahar, otet, etc...
La sfarsit, dupa ce ati luat compozitia de pe foc, puteti adauga cateva linguri de iaurt.
Noi l-am servit langa niste cartofi fierti si niste chiftelute grozave, cu pasta de ansoa :)
Foarte, foarte fain, sper sa il incercati :)
...merge de minune si cu budincile pe care nu demult vi le-am prezentat: de dovlecei si de legume ;)