contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos De Ciocolata Pentru Pui / Peste Fript

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

600ml supa de legume sau de pui
1 ceapa - tocata
2 catei de usturoi - tocati
1 cutii rosii taiate cubulete (400g)
1 ardei galben - taiat cubulete
1 ardei rosu - taiat cubulete
1 ardei verde - taiat cubulete
1/4 cana stafide
1/4 cana migdale taiate
2 lingurite boia iute
2 lingurite boia dulce (paprika powder)
2 lingurite "spice mix" (*)
coaja rasa de la 1 portocala (optional)
30~60g ciocolata amaruie (peste 70% cacao)
2 linguri ulei de masline
~~~~~
Spice mix:
2 lingurite pudra cumin
1 lingurita pudra nucsoara
1 lingurita pudra cuisoare
1 lingurita pudra scortisoara
2 lingurite sare
1 lingurita piper
~~~~~

Supa se pune la fiert; cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa si usturoiul, se pune capacul si se lasa pana cand ceapa devine transpatenta. Se adauga conserva de rosii; se lasa sa fiarba vreo 10 min. Se adauga ardeii, stafidele si migdalele, boiaua dulce si iute si se lasa sa fiarba vreo 5~10 min. Se adauga "spice mix", se mai lasa sa dea in cateva clocote, se adauga ciocolata tocata si se amesteca pana se topeste. Se inchide focul si se adauga coaja de portocala si uleiul de masline.

Se serveste cu legume / carne


sau peste la gratar.