contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos De Andive

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Andiva, acestă delicată legumă albă, este renumită pentru aroma ei deosebită. Andiva, numita şi cicoarea de grădină, este o plantă cultivată pentru frunzele ei cărnoase, cu numeroase proprietăţi nutritive şi beneficii aduse organismului uman.
Andiva stimulează pofta de mâncare, uşurează digestia şi ajută la combaterea paraziţilor intestinali.
Este foarte bună în alimentaţia diabeticilor şi cardiacilor!
Aşa că, o folosesc de câte ori am posibilitatea. Şi chiar fac preparate care pentru alţii, par surprinzătoare: sos de andive!
Poate ca suna ciudat, dar un astfel de sos se prepara! Si e chiar foarte simplu.
Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline
2 căţei de usturoi tocat mărunt
½ de lămâie, sucul de la
3 andive, curăţate de frunzele care încep să prindă o culoare maronie
1-2 linguriţe de muştar franţuzesc (cu boabe întregi)
200 ml de smântână dulce de gătit cu 32% grăsime
50 ml de vin alb sec sau demisec
sare şi piper după gust
Preparare:
Andivele curăţate de frunzele care au prins o culoare maronie, pentru că sunt amare. Restul andivelor, se feliază mărunt, se stopeşte cu zeama de lămâie, pentru a nu se "oxida", situaţie în care prinde acel gust amar, nedorit în preparate.

 

Încingem o tigaie cu uleiul de măsline. Usturoiul tocat se prăjeşte uşor în ulei. Introducem andivele tocate în tigaie. Omogenizăm bine. În acest regim termic (se prajesc la foc mediu), andivele, îşi vor lăsa apa, aşa că, ele se vor fierbe în acest lichid. Acum putem adăuga vinul, pentru a aroma mai mult andivele.
Adăugăm şi muştarul franţuzesc. Omogenizăm dinnou şi ţinem încă 1-2 minute pe foc mediu.

 

 

Când sosul din tigaie a scăzut, adăugăm şi smântâna dulce. Omogenizăm şi asezonăm cu sare şi piper după gust.
Mai dăm în clocot, până când sosul din tigaie scade suficient de mult şi se leagă. Şi sosul e bun de servit!

 

Sos de Andive ... Done!
PREPARAT GARANTAT DE:

Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com