Sos De Afine, Servit La Confit De Canard
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un alt sos pe care-l ador, pe lînga cel de visine - sosul copilariei mele de altfel, este cel de afine. Cum pe lînga rata potriveste perfect un sos dulce-acrisor, a sosit si rîndul afinelor. Asa ca masa de duminica, a fost una copioasa si delicioasa. Am servit Confit de Canard cu sos de afine si cartofi piure, la cerere.
Ingrediente:
- 250 g afine
- 250 ml vin rose sau rosu
- 200 ml suc de afine din compot sau suc natural
- 2 linguri jeleu de struguri salbatici(sau alt jeleu de afine, coacaze, mure...)
- 1 lingura amidon
- 1 scoarta de scortisoara
- un praf sare
- piper, nucsoara
Modul de preparare - Confit de Canard
Se pune la fiert vinul cu jeleu de struguri salbatici si scortisoara.
Se lasa la fiert pe foc moderat spre iute pîna se evapora alcoolul si scade putin.
Jumatate din cantitatea de afine se piseaza grob si se adauga la vin.
Se lasa la fiert pe foc domol înca 3-4 minute. Se adauga si afinele întregi,
iar dupa alte 3-4 minute de fiert se adauga si sucul de afine amestecat cu amidon.
Se învîrte cu grija, pentru a nu strivi afinele, în timp ce sosul mai trage un clocot de 2-3 minute si se îngroasa.
Între timp se condimenteaza cu un praf de sare/un vîrf de cutit e suficient (si important),
putin piper proaspat rîsnit si nucsoara razuita fin, dupa gust.
Nu pot sa spun decît, ca acest sos este delicios si potriveste perfect cu carnea de rata.
Pofta buna!