Soricei De Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
(20 bucati)
300 g ciocolata lapte
3 linguri smantana
300 g biscuiti macinati
1 lingurita de rom
Pentru decor:
fulgi de migdale
50 g cacao
50 g biscuiti macinati
bomboane dantelate (candy laces) – le gasiti la IKEA
PREPARARE:
Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din compozitia obtinuta cate o lingura, o modelam in mana ca o bila pe care o vom tuguia un pic apoi. Acesta va fi botul soricelului.
Formele obtinute le tavalim printr-un amestec de biscuiti macinati si cacao. Cu un bat de chibrit gaurim in partea rotunda si punem codita, iar cu scobitori gaurim locul unde punem urechile. Ochii pot fi desenati cu creioane decorative sau cu bombonele.
Pofta buna!