contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sorbet Din Vişine şi Banane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am tot citit despre sorbet, dar, sincer, întotdeauna am evitat să-l fac deoarece nu aveam maşină de îngheţată, şi de teamă că voi avea un sorbet garnisit cu ace de gheaţă, am renunţat până nu de mult, când mi-am spus să încerc o metodă nouă pe care aveam s-o probez. Sorbetul este o variantă de îngheţată, dar mai săracă în calorii şi grăsimi, deci poate fi asimilată foarte bine în regimul disociat Hey, cu menţiunea ca să fie servită ca fel separat şi nu ca o completare la o masă.
În concluzie, am aluat fructul care mai este în trend, vişinele (mai este puţin şi se termină!) şi am pornit la drum!
M-am gândit la o metodă la care să nu-mi rezulte acele de gheaţă fără să mă folosesc de maşina de îngheţată, şi mi-a reuşit.
Ingrediente:
½ kg vişine fără sâmburi
2 banane
2 căni   sirop concentrat de mentă
½ cană sirop concentrat de coacăze
De ornat:
miez de nuci măcinate sau
cicolată rasă
(eu am preferat nucile)
Preparare:
Spală vişinele, curăţă-le de codiţe şi sâmburi, apoi  le congelezi (eu am ţinut în congelator 24 ore).
După ce s-au congelat foarte bine, le toci  la un blender care să spargă gheaţa. Adaugă bananele decojite, siropul de mentă şi în final, siropul de coacăze. Mixează bine, până ce totul devine o pastă foarte fină. Îţi trebuie un blender de capacitate mare şi cu un motor puternic.
Răstoarnă compoziţia într-un vas pentru congelator şi congelează.
Când serveşti este bine să scoţi sorbetul cam cu ¼ oră înainte deoarece este mai dur ca îngheţata.
Ornează cu miez de nucă sau cicolată rasă.
În această vară, desertul la modă va fi sorbetul (la mine acasă!). Nu-mi voi încărca conştiinţa că am deviat de la dietă (oare aşa voi face?), şi te asigur că este mult mai sănătos! Dar să mai ştii că are un gust deosebit de îngheţată, se simte mai bine gustul vişinelor şi parfumul de mentă, parcă te contopeşti cu ele într-o clipă de armonie perfectă, când ele iţi vor dărui unicitatea momentului, iar tu le vei primi darul ca pe un talisman.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com