contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sorbet De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Fir'ar ea de vara... ce ne-a mai lovit din plin! Dar las' ca nu ne lasam, ne-am inarmat cu racoritoare, ventilatoare si multa multa inghetata... voi incerca sa fiu fancy si o sa-i spun sorbet. De fapt daca stau bine sa ma gandesc, sorbetul nu e acelasi lucru cu inghetata care presupune crema de oua cu smantana si lapte, ci doar suc de fructe (cu pulpa sau fara) cu zahar si arome. Inca ceva: a nu se confunda cu serbetul care e si el alta "mancare de peste".
     Eu am facut un sorbet simplu de zmeura...

     Ingrediente:
  • 420g zmeura
  • 160g zahar
  • 450g lapte
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
     Se spala zmeura si se pune intr-un blender, se adauga restul ingredientelor si se mixeaza totul pana cand se topeste zaharul, iar pulpa de zmeura a devenit foarte fina. Se trece totul printr-o sita pentru a indeparta semintele de zmeura. Mixul delicios se da la frigider cateva ore inainte de a-l pune in masina de inghetata. Dupa ce s-a racit bine, se pune sorbetul in cuva masinii de inghetata si se porneste pentru 30 de minute, apoi se da la congelator minim 2 ore.



     Daca nu aveti o masina de inghetata, puneti mixul de zmeura intr-un vas metalic si bagati-l la congelator amestecand bine la fiecare 30 de minute cam de 4-5 ori.
     Inainte de a-l servi trebuie lasat cateva minute la temperatura camerei. Este foarte, foarte gustos, sper sa va placa.Sa aveti o vara minunata si ... s-aveti pofta!