Sorbet De Mango
Sursa Sorbet de mango
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu una il ador,il consum in salate de fructe sau combinat cu legume, il consum simplu sau pe vreme caniculara sub forma de sorbet.
Se stie ca "este bogat in carotenoide , in special Beta-caroten, are vitamina A , vitaminele C si E, seleniu, complexul de vitamime B, zinc, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu si acid folic."
Beneficiile consumului de mango se cunosc ca fiind adjudvant in scaderea colesterolului, detoxifiere,este diuretic si cu efect imunostimulator si antioxidant.
Sorbeturile nu presupun asa multe ingrediente pe cat prevad inghetatele.Daca mai avem si o masina de inghetata si mai bine, atunci totul merge mai usor.
Pentru sorbetul de mango avem nevoie de:
2 bucati mango coapte
zeama de la 1 lamaie
un praf de sare
100 gr zahar
3 linguri apa
Daca fructele nu sunt asa dulci puteti sa puneti chiar 150 gr zahar, eu am pus chiar 70 gr.
Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc pana se dizolva zaharul.Se lasa la racit
Fructele se taie pe jumatate si se scoate samburele, daca fructele sunt bine coapte se poate curata foarte usor, tragand de coaja, ca si cum am decojii o banana.Dupa ce am curatat fructul, taiem cubulete si le punem in blender impreuna cu sarea si sucul de lamaie.Mixam pana devine piure , dupa care punem intr-o sita si cu ajutorul unei linguri "pasam" iarasi.
Siropul de zahar se adauga peste piureul de mango.Daca aveti masina de inghetata adaugati acum amestecul, daca nu detineti o astfel de masina, puneti in recipient si dati la congelator si lasati 2-3 ore, dupa care amestecati si mai lasati la congelator 3-4 ore.
O varianta mai simpla ar fi curatarea fructului si taierea lui cuburi, astfel taiat se pune intr-un recipient si dat la congelator cateva ore cat sa inghete fructul.Cand este inghetat se pune in belender impreuna cu siroul de zahar si se mixeaza.
Asa arata sorbetul meu proaspat scos din masina
Initial am servit cu ceva fructe pe langa
foarte cremos
Restul l-am dat la congelator si am servit a doua zi
O vara racoroasa va doresc!