Sorbet De Ciocolata
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Dedicat Luciei :)
Deliciu ieftin, rapid, fara E-uri si conservanti, racoros si aromat! Pana si un copil il poate face! Mai aveti nevoie si de alte motive pentru a-l prepara?
Mod de preparare:
1. Intr-un vas amestecati apa cu zaharul si puneti pe foc moderat. Amestecati pana la dizolvarea completa a zaharului.
2. Adaugati cacao si amestecati incontinuu.
3. Fierbeti amestecul timp de 3 minute amestecand mereu.
4. Turnati siropul rezultat intr-un vas si asteptati sa se raceasca complet.
5. Siropul racit turnati-l intr-o forma de chec (e f important ca vasul care merge la congelator sa fie de metal) si acoperiti-l cu folie de plastic. Dati-l la congelator.
Serviti cu fulgi de cocos sau simplu.
Important de retinut: sorbetul se dezgheata rapid asa ca puneti-va portii mici si nu tineti vasul afara mult timp.
Reteta recomandata de floridecires7.blogspot.com