Sorbet De Ananas
Sursa Sorbet de ananas
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 conserve de ananas in sirop;
200 ml frisca;
3 albusuri;
1/2 cana de miere;
2 linguri zeama de lamaie;
Preparare:
Frisca se bate bine pana sta tare (formeaza turnulete).
Albusurile se bat spuma ca pentru bezea iar ananasul si cateva linguri de sirop se paseaza in blender pana devine un puire fin.
Punem mierea peste frisca si amestecam bine, apoi adaugam si albusurile,lamaia si piureul de ananas.
Asezam compozitia intr-un vas si o dam la congelator pentru minim 5-6 ore. Cand totul este intarit, scoate inghetata o taiem cubulete si o mixam bine ( de preferat in robotul de bucatarie) pana devine fina.
Astfel se vor sparge cristalele de gheata care se formeaza in timpul congelarii.
Turnam compozitia din nou in vasul in care a fost congelata si o tinem la congelator inca 4 ore.
Ce pot sa va spun despre aceast sorbet?
1. Este foarte parfumat.
2. Este absolut delicios intr-o zi caniculara.
3. Nu chemati musafiri la masa , decat daca il preparati in portie dubla, tripla :P.
Ce minusuri are( are si din astea , insa le trecem cu vederea):
1. Sorbetul se topeste foarte repede.
2. Ananasul este un fruct care nu poate fi pasat extrem de fin, de aceea in textura sorbetului se vor gasi bucatele de ananas de dimensiunea fulgilor de cocos(fulgii aceia cei mici de pe bomboanele raffaello).
3. Trebuie scos din congelator cu 10-15 minute inainte de servire si tinut in frigider. Este foarte rece!
Sa aveti parte de racoare!