Sorbet Cantaloupe & Mint
Sursa Sorbet Cantaloupe & Mint
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
As fi putut sa nu ma "laud",dar vroiam sa va dovedesc cît de mult antitalent poate poseda cineva cînd este vorba de sculptat pepeni!Acelasi talent îl am si la decorat torturi cu creme,glazuri sau catastrofal cu "C" mare-frisca!La decoratul torturilor am renuntat de mult.M-am resemnat!Pepenilor si lubenitelor însa o sa le mai dau cîteva sanse.Poate,poate!Voi studia mai cu atentie imaginile si video-clipurile de pe blogul lui Miodrag Surac,cu speranta ca dupa cîteva încercari se prinde ceva si de mine. Miodrag,promit solemn ca data viitoare îmi dau mai multa silinta!Multumesc pentru inspiratie!
Rusinata,va arat si eu pepenele meu...
Rusinata,va arat si eu pepenele meu...
Ca sa nu-l mai vad cum se zgîieste la mine,pepenele Cantloupe,cu sctructura klingoniana,i-am facut felul!Adica am facut ce stiu mai bine.L-am transformat într-un sorbet dulce acrisor,cu un usor iz mentolat.Proaspat si racoritor...desi vremea noastra cere Hot Chocolate.Da,ati ghicit!Ploua.De jumatate de an avem aceeasi vreme.Un anotimp nou.O combinatie între primavara si toamna.Frig,ud si soare doar de sarbatori.
Sorbetul
Ingrediente:
- 1 pepene Cantaloupe
- zeama de la o lamîie
- 2 linguri de miere
- 3 linguri zahar pudra
- cîteva frunze de menta
- 5-6 linguri apa
Pepenele se curata de coaja,se îndeparteaza semintele,apoi se taie bucati.
Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra,zeama de lamîie si mierea.
Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra,zeama de lamîie si mierea.
Frunzele de menta se fierb 2-3 minute.Zeama obtinuta se toarna la amestecul de mai sus.
Turnati acest amestec în masina de înghetata.Dupa 15-20 minute veti obtine un sorbet delicios si racoritor.
Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,
am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator,la -20°C.
Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ,timp de vreo 2 ore.
Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,
am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator,la -20°C.
Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ,timp de vreo 2 ore.
Dupa acest timp,la tratamentul descris,are exact consistenta si textura care îmi place mie.
Nu pot spune decît...mmmmmm!
Din cutiuta cu tipsuri & tricksuri,va pot spune asa : Daca vi se "betoneaza" sorbetul,luati un cutit mare si stabil(nu unul de filetat,a carui lama se îndoaie),asta daca nu aveti scula de spart gheata din Basic Instinct ,si spargeti gheata în bucati.Le transferati într-un blender(eu ala de la KA) si folositi-va de butonul ice crusher.Daca aparatul nu dispune de acest buton,dar aveti un blender puternic,obtineti acelasi rezultat.Adica un sorbet perfect!