contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sorbet Cantaloupe & Mint

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

As fi putut sa nu ma "laud",dar vroiam sa va dovedesc cît de mult antitalent poate poseda cineva cînd este vorba de sculptat pepeni!Acelasi talent îl am si la decorat torturi cu creme,glazuri sau catastrofal cu "C" mare-frisca!La decoratul torturilor am renuntat de mult.M-am resemnat!Pepenilor si lubenitelor însa o sa le mai dau cîteva sanse.Poate,poate!Voi studia mai cu atentie imaginile si video-clipurile de pe blogul lui Miodrag Surac,cu speranta ca dupa cîteva încercari se prinde ceva si de mine. Miodrag,promit solemn ca data viitoare îmi dau mai multa silinta!Multumesc pentru inspiratie!
Rusinata,va arat si eu pepenele meu...


Attached Image


Ca sa nu-l mai vad cum se zgîieste la mine,pepenele Cantloupe,cu sctructura klingoniana,i-am facut felul!Adica am facut ce stiu mai bine.L-am transformat într-un sorbet dulce acrisor,cu un usor iz mentolat.Proaspat si racoritor...desi vremea noastra cere Hot Chocolate.Da,ati ghicit!Ploua.De jumatate de an avem aceeasi vreme.Un anotimp nou.O combinatie între primavara si toamna.Frig,ud si soare doar de sarbatori.

 

Sorbetul

Attached Image


Ingrediente:

  • 1 pepene Cantaloupe
  • zeama de la o lamîie
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri zahar pudra
  • cîteva frunze de menta
  • 5-6 linguri apa
Pepenele se curata de coaja,se îndeparteaza semintele,apoi se taie bucati.
Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra,zeama de lamîie si mierea.

Attached Image

Frunzele de menta se fierb 2-3 minute.Zeama obtinuta se toarna la amestecul de mai sus.

Attached Image

Turnati acest amestec în masina de înghetata.Dupa 15-20 minute veti obtine un sorbet delicios si racoritor.
Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,
am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator,la -20°C.
Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ,timp de vreo 2 ore.

Attached Image

Dupa acest timp,la tratamentul descris,are exact consistenta si textura care îmi place mie.

Attached Image

Attached Image

Nu pot spune decît...mmmmmm!

Attached Image
Din cutiuta cu tipsuri & tricksuri,va pot spune asa : Daca vi se "betoneaza" sorbetul,luati un cutit mare si stabil(nu unul de filetat,a carui lama se îndoaie),asta daca nu aveti scula de spart gheata din Basic Instinct ,si spargeti gheata în bucati.Le transferati într-un blender(eu ala de la KA) si folositi-va de butonul ice crusher.Daca aparatul nu dispune de acest buton,dar aveti un blender puternic,obtineti acelasi rezultat.Adica un sorbet perfect! :D

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com