Somon Umplut Cu Branza
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei dragi, astazi vorbim despre peste, despre acea carnita roz (cum o alinta Miruna), adica despre somon. Astazi le-am pregatit alor mei niste Somon umplut cu branza. Simplu si foarte bun. Cat de bun? Veti vedea singurei, nu-i asa? Caci sunt sigura ca veti incerca asa deliciosenie. Nici nu trebuie multe ingrediente, nici nu e un preparat greu si e gata in maxim 20-25 minute, cu tot cu timpul necesar prepararii. Putina branza, niscaiva somon, un cimbrisor, hap-hap, gata! s-a dus! Si, daca vrei sa variezi, sa te bucuri si de legume, iti propun un articol care sigur te va ajuta sa faci alegerile corecte si sanatoase : “Cele mai bune legume pentru servirea preparatelor din peste” si bonus, gasesti acolo si o reteta! Deci nu mai sta: Da click!
Ingrediente pentru reteta de Somon umplu cu branza
- 4 fileuri de somon, fara piele
- sucul de la 1/2 lamaie
- 4 felii de branza Emental
- cateva fire de chives
- cateva fire de marar
- 1 ramurica de cimbrisor
- sare
- piper
Mod de preparare pentru reteta de Somon umplut cu branza
Spala fileurile de somon si usuca-le foarte bine. Apoi, cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, taie pe mijlocul fiecarei bucati de somon, exact ca si cum i-ai face un buzunar. Ai grija sa nu tai pana la capat! Presara in fiecare buzunar cate putina sare. Pune in fiecare buzunar cate o felie de Emental, firele de chives taiate marunt, putin marar si cate o bucatica de cimbrisor. Inchide fileurile de somon si preseaza-le usor. Stropeste fiecare bucata cu sucul de lamaie, presara sare si piper proaspat macinat.
Inveleste in folie de aluminiu fiecare bucata de somon umplut cu branza. Pune-le intr-o tava si lasa-le 15 minute la 200 grade.
Cand sunt gata desfa-le si serveste-le calde!
Pofta buna la Somon umplut cu branza!
Acest articol Somon umplut cu branza apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.