contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Sub Paturica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_________________________________________inspired by Dan@, ArtaCulinara.com
Am mai facut eu somon sub paturica/crusta de brînza, dar asta e mai rapid. Ambele variante delicioase. Pentru reteta asta care se prepara extrem de rapid, ma încumet sa dau drumul chiar si la cuptor :D

Ingrediente:
  • 6 fileuri de somon
  • 3 linguri bune de iaurt gras/grecesc
  • 80 g  feta farîmitata
  • 1 ceapa lunguiata, violet/echalote - tocata
  • marar sau/si patrunjel, tocat
  • piper proaspat rîsnit
  • ulei de masline 
L-am servit cu legume: cubulete de cartofi si felii de morcov - ambele fierte, apoi amestecate cu ardei, dovlecel si mazare, trase scurt la tigale cu ulei din masline fecioare :D
Verdict... mmmmmm!


Am cules o mîna de verdeturi. Fiecare poate pune ce-i place. Eu am ales marar si patrunjel cret. 


Am amestecat brînza cu iaurtul, am adaugat ceapa si verdeturile tocate, am rîsnit putin piper. 


Sub aceasta pasta/paturica am ascuns fileurile de somon, le-am stropit cu putin ulei de masline
 si le-am dat în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 15 minute. 


O bunatate, merci Danuta!