contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Salbatic Cu Sos De Vin Si Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O mîncarica destul de taraneasca,dar mie-mi place mult ..ca de fapt tot ce este cu somon :)
  • 600 g somon filetat (wild)
  • 400 ml supa de legume
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml smîntîna subtire de frisca(neîndulcita)
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 lamîie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper


Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi,
se prajesc scurt în ceva ulei de masline.
Nu trebuie sa se rumeneasca,sînt doar pentru a da aroma uleiului.

Se adauga lingura de faina,se amesteca bine aproximativ un minutel,
dupa care se stinge cu vin si supa.Se lasa la fiert pe foc mic ,
timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul.
Se da focul la minim,se adauga mararul tocat si smîntîna,
si se mai fierbe 1-2 minute.
Acoperim vasul,oprim focul,si pastram la cald.



Somonul se stropeste cu lamîie.


Se condimenteaza cu sare si piper,
apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,




apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),
si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.

Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute,în ceva unt.




Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com