Somon Salbatic Cu Sos De Vin Si Marar
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mîncarica destul de taraneasca,dar mie-mi place mult ..ca de fapt tot ce este cu somon :)
Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi,
se prajesc scurt în ceva ulei de masline.
Nu trebuie sa se rumeneasca,sînt doar pentru a da aroma uleiului.
Se adauga lingura de faina,se amesteca bine aproximativ un minutel,
dupa care se stinge cu vin si supa.Se lasa la fiert pe foc mic ,
timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul.
Se da focul la minim,se adauga mararul tocat si smîntîna,
si se mai fierbe 1-2 minute.
Acoperim vasul,oprim focul,si pastram la cald.
Somonul se stropeste cu lamîie.
Se condimenteaza cu sare si piper,
apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,
apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),
si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.
- 600 g somon filetat (wild)
- 400 ml supa de legume
- 200 ml vin alb
- 100 ml smîntîna subtire de frisca(neîndulcita)
- 1 lingura marar tocat
- 1 lingura faina
- 2 catei de usturoi
- 1/2 ceapa
- 1/2 lamîie
- ulei de masline
- sare
- piper
Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi,
se prajesc scurt în ceva ulei de masline.
Nu trebuie sa se rumeneasca,sînt doar pentru a da aroma uleiului.
Se adauga lingura de faina,se amesteca bine aproximativ un minutel,
dupa care se stinge cu vin si supa.Se lasa la fiert pe foc mic ,
timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul.
Se da focul la minim,se adauga mararul tocat si smîntîna,
si se mai fierbe 1-2 minute.
Acoperim vasul,oprim focul,si pastram la cald.
Somonul se stropeste cu lamîie.
Se condimenteaza cu sare si piper,
apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,
apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),
si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.