Somon Salbatic Cu Crusta De Brînza Aromata
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut un somon salbatic tare aratos,si pentru ca am scos doua fileuri asa mari si frumoase,l-am pregatit în doua feluri.
- 1 somon salbatic(dupa curatare a cîntarit putin peste 1 kg)
- 1 lamîie
- sare
- piper
- usturoi uscat din rîsnita
- 1-2 linguri ulei
Crusta de brînza cu marar:
- 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
- 1 lingura pesmet
- 1 lingurita plina mustar
- 1 ceapa mica
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Tocam ceapa cu mararul în bender,
dupa care le amestcam cu brînza,mustarul,condimentele si pesmetul.Crusta de brînza ...mai mediteraneana:
- 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
- 1/2 ardei gras rosu
- 5-6 bucati de rosii uscate(din ulei)
- 1 legatura de busuioc
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
- chili (fac.)
Tocam ceapa,ardeiul,rosiile uscate si busuiocul în blender,
apoi le amestecam cu brînza,pesmetul si condimentam cu sare si piper.Curatam si spalam somonul,îndepartam capul,coada,
si îl taiem în jumatate pe lungime.
Cu o penseta scoatem oasele.Trecem cu degetele peste fileul ramas,si îl taiem în jumatate pe lungime.
sa ne asiguram ca nu am uitat vreun os.
Trecem fileurile printr-un jet de apa rece, apoi le tapetam cu hîrtie de bucatarie.
Le stropim din abundenta cu lamîie,saram,piperam si condimentam dupa gust. Eu am pus si un strat subtire de usturoi uscat din rîsnita(pe ambele parti).
Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea,într-o tava pensulata cu ceva ulei.
Acoperim fileurile cu pasta,si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C, pe sina din mijloc,timp de 25 minute.
Copt.
L-am servit cu morcovi si cartofi fierti în steamer,
cu Sos de piper verde . Un deliiiiiciu!!!
A iesit la fix.A fost foarte suculent,si parfumat.Noua ne-a placut foarte mult