contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Salbatic Cu Crusta De Brînza Aromata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am avut un somon salbatic tare aratos,si pentru ca am scos doua fileuri asa mari si frumoase,l-am pregatit în doua feluri.
  • 1 somon salbatic(dupa curatare a cîntarit putin peste 1 kg)
  • 1 lamîie
  • sare
  • piper
  • usturoi uscat din rîsnita
  • 1-2 linguri ulei


Attached Image

Crusta de brînza cu marar:
  • 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita plina mustar
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper


Tocam ceapa cu mararul în bender,
dupa care le amestcam cu brînza,mustarul,condimentele si pesmetul.


Attached Image




Crusta de brînza ...mai mediteraneana:

  • 200 g brînza cremoasa (Exquisa sau Philadephia)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 bucati de rosii uscate(din ulei)
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • chili (fac.)


Tocam ceapa,ardeiul,rosiile uscate si busuiocul în blender,
apoi le amestecam cu brînza,pesmetul si condimentam cu sare si piper.


Attached Image



Curatam si spalam somonul,îndepartam capul,coada,
si îl taiem în jumatate pe lungime.
Cu o penseta scoatem oasele.Trecem cu degetele peste fileul ramas,
sa ne asiguram ca nu am uitat vreun os.
Trecem fileurile printr-un jet de apa rece,
apoi le tapetam cu hîrtie de bucatarie.
Le stropim din abundenta cu lamîie,saram,piperam si condimentam dupa gust.
Eu am pus si un strat subtire de usturoi uscat din rîsnita(pe ambele parti).



Attached Image



Asezam fileurile de somon pe partea cu pielea,într-o tava pensulata cu ceva ulei.
Acoperim fileurile cu pasta,si dam tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C,
pe sina din mijloc,timp de 25 minute.



Attached Image



Copt.



Attached Image



L-am servit cu morcovi si cartofi fierti în steamer,
cu Sos de piper verde .

Un deliiiiiciu!!!



Attached Image



Attached Image



Attached Image

A iesit la fix.A fost foarte suculent,si parfumat.Noua ne-a placut foarte mult

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com