contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Provensal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru reteta asta, am avut ideea sa folosesc rosii cherry.A fost un pic de chin, dar macar am avut satisfactia de a le folosi pe cele din propria mea "gradina" (de pe balcon, adica), plus busuiocul meu si cimbrul verde proapat cumparat.Iata ce a iesit:
Ingrediente pt 3-4 portii:
*400 g somon (file, de preferinta)
*3 rosii mari
*1 ceapa rosie medie
*1 lingura de busuioc taiat mare
*1 lingura de cimbru taiat mare
*1 lingura de suc de lamaie
*1 lingura de otet balsamic
*sare
*2 linguri ulei de masline
Preparare (30 min):
1.Cuptorul se incinge la 200°C.
2.Rosiile se decojesc prin scufundarea timp de cateva secunde in apa clocotita, apoi puneti-le in apa rece ca gheata timp de 1 min (isi vor pastra culoarea vie, plus ca se vor raci).Taiati-le in sferturi, scoateti semintele, si taiati-le apoi bucati.
3.Intr-un bol adaugati rosiile, ceapa, busuiocul, cimbru, si amestecul format din ulei, otet, suc de lamaie si sare.Amesteca-ti bine.
4.Puneti bucatile de somon intr-o tava unsa cu putin ulei.Asezonati cu sare.Coaceti timp de 10-12 min, pana cand somonul isi schimba putin culoare (nu trebuie sa exagerati cu coptul, e de preferat sa nu fie exagerat de facut).
5.Aseazati pe farfurii o bucata de somon, pe care-l decorati/ acoperiti cu salata cu rosii.Serviti imediat.
Eu am servit langa o salata de fasole verde, pe care am fiert-o cu sare, am stropit-o cu putin ulei de masline, si am decorat-o/asezonat-o cu sare si menta proaspata.
Pofta buna!

Articol recomandat de gustative.blogspot.com