contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Prajit Cu Garnitura De Conopida La Cuptor (roasted Salmon With Baked Cauliflower)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
sper ca nu v-a speriat titlul,somonul nu e prajit in clasicul sens al cuvintului ...e foarte sigur asta,imediat trec la descrierea retetei,nu inainte de a va asigura ca va aflati in fata unui prinz rapid,de maxim 30 minute,usor,simplu si plin de nutrienti de calitate .punctul de plecare a fost prezenta in frigider a unei conopide ,a somonului si cautarea unui mod de a le imprieteni...prima care mi-a iesit in cale a fost o reteta a marthei stewart ,de la ea am pornit si am si divagat.dar esenta ramine aceeasi:adica somon si conopida!:)
ingrediente pentru 3 persoane:
3 fileuri de somon,
sucul de la 1/2 de lamiie,
1 conopida ,cca 1 kg,desfacuta buchete mari,
3 fileuri de ansoa,tocate
3 catei de usturoi,tocati,
2 linguri ulei de masline,
1/4 lingurita ras-el -hanout,
1/4 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita turmeric,
sare ,piper,dupa gust.
inainte cu ora de a pregati prinzul asezonati fileurile de somon(spalate si zvintate cu prosoape de hirtie)cu sare,piper ,zeama de lamiie si puneti-le in frigider.
intr-o oala,puneti la fiert cca 2l de apa cu o lingurita de sare ,iar cind clocoteste adaugati buchetele de conopida si lasati-le 4-5 minute.le scoateti apoi,le scurgeti si le amestecati cu cumulul condimentelor(mojarati usturoiul tocat cu fileurile de ansoa,turmeric,ras-el-hanout,boia,la sfirsit inglobind si uleiul de masline) ,le plasati intr-o tava la cuptorul preincalzit la 180 grade,functia grill,cca 10 minute,pina incep a se rumeni putin deasupra.
intre timp scoateti fileurile de somon din frigider si le prajiti intr-o tigaie antiaderenta,asezindu-le pe partea cu piele,la fel ca si la pieptul de rata,fara nici un adaos de grasime.in functie de grosimea fileului,prajim cca 4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta,pina cind culoarea stralucitoare a somonului devine mata si roz.
asezam pe un platou buchetele de conopida picanta si fileurile de somon prajite si servim...cu maxima placere!pofta buna si un week-end frumos ca si toamna!:)
enjoy!