Somon Prajit Cu Garnitura De Conopida La Cuptor (roasted Salmon With Baked Cauliflower)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ingrediente pentru 3 persoane:
3 fileuri de somon,
sucul de la 1/2 de lamiie,
1 conopida ,cca 1 kg,desfacuta buchete mari,
3 fileuri de ansoa,tocate
3 catei de usturoi,tocati,
2 linguri ulei de masline,
1/4 lingurita ras-el -hanout,
1/4 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita turmeric,
sare ,piper,dupa gust.
inainte cu ora de a pregati prinzul asezonati fileurile de somon(spalate si zvintate cu prosoape de hirtie)cu sare,piper ,zeama de lamiie si puneti-le in frigider.
intr-o oala,puneti la fiert cca 2l de apa cu o lingurita de sare ,iar cind clocoteste adaugati buchetele de conopida si lasati-le 4-5 minute.le scoateti apoi,le scurgeti si le amestecati cu cumulul condimentelor(mojarati usturoiul tocat cu fileurile de ansoa,turmeric,ras-el-hanout,boia,la sfirsit inglobind si uleiul de masline) ,le plasati intr-o tava la cuptorul preincalzit la 180 grade,functia grill,cca 10 minute,pina incep a se rumeni putin deasupra.
intre timp scoateti fileurile de somon din frigider si le prajiti intr-o tigaie antiaderenta,asezindu-le pe partea cu piele,la fel ca si la pieptul de rata,fara nici un adaos de grasime.in functie de grosimea fileului,prajim cca 4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta,pina cind culoarea stralucitoare a somonului devine mata si roz.
asezam pe un platou buchetele de conopida picanta si fileurile de somon prajite si servim...cu maxima placere!pofta buna si un week-end frumos ca si toamna!:)
enjoy!