Somon Pe Pat De Legume
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Este o mancare bine-venita in acesta zi cand este dezlegare la peste. Pentru o astfel de reteta aveti nevoie de: 4 file de somon (fiecare 200 de grame), 3 linguri cu suc de lamaie, sare piper alb macinat, 1 fir de praz, 1 telina, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 40 grame margarina dietetica, 100 ml supa de legume, 100 ml de vin rosu sec, 1 lingura iaurt dietetic (cu putine grasimi sau fara).
Prima data se spala somonul, se sterge cu un prosop de hartie, se stropeste cu suc de lamaie, sare si piper. Se curata bine prazul, se taie rondele, chiar si partea alba.
Apoi se curata morcovii, radacina de patrunjel si telina se taie in cubulete. Dupa aceasta se curata si se toaca ceapa si usturoiul.
In acest timp se deschide cuptorul si se preincalzeste la 200 de grade, apoi se spala patrunjelul, se pun deoparte cateva frunzulite, restul se toaca marunt. Se unge cu putina margarina dietetica un vas termorezistent. Se topeste 40 de grame de margarina dietetica intr-o tigaie, se calesc legumele (ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat marunt) la foc mediu, pret de cateva minute, dar se amesteca mereu.
Se varsa supa de legume si vinul, se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se pune in vasul termorezistent.
Se asaza pestele peste legume, se sfarama deasupra margarina ramasa, apoi se pune un capac sau o folie la vas si se baga in cuptor, unde va ramane 20-25 de minute.
Dupa acest timp, se scoate pestele, se adauga iaurtul dietetic peste legume, se asaza pestele inapoi, se preseaza din patrunjelul ramas. Apoi se poate servi.
O portie nu are decat 310 kcal.