Somon Marinat La Cuptor
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Am fost ieri la Auchan si am cumparat 2 medalioane de somon. Am tot cautat pe net diverse moduri in care se poate prepara si am vazut ca in general, cel mai bine merge facut la cuptor.
Am imbinat retetele si va prezint mai jos ce a iesit.
Ingrediente: 2 medalioane de somon, sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin, zeama de lamaie, ulei de masline, usuroi pisat.
Cum am procedat?
Am facut un sos din toate ingredientele de mai sus si am lasat medalioanele la marinat pentru o ora la rece.
Fiecare medalion l-am invelit in folie de aluminiu si l-am pus la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Total, -am tinut in jur de 40 de minute, ultimile 10 minute fara folie sa se rumeneasca.
Am servit langa o mamliguta aburinda dar la fel de bine merg si cartofii noi cu rozmarin.
Pofta buna!