Somon La Gratar Cu Ciuperci Si Spanac
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De data asta am marinat somonul intr-o pasta de ardei iute,boabe de fasole neagra si susan ce am cumparat-o zilele trecute din Dragonul rosu si vroiam s-o incerc.Voi puteti folosi ce marinata doriti,dar sa aiba o tenta asiatica,din cauza garniturii pe care am folosit-o,respectiv a spanacului.
INGREDIENTE :
-5 felii de somon
-2 Lg de sos ardei iute,boabe de fasole neagra si susan
-1 Lg ulei
-1 Lg praf de usuroi
-sos de soia (in loc de sare),piper
ptr garnitura :
-600 g ciuperci
-3 legaruri mici de spanac ( le-am cumparat de la chinezii din dragon )
-5 catei de usturoi
-2 cm de radacina de ghimbir (sau 1 lg praf de ghimbir)
-1 Lg de seminte de susan
-ulei pentru prajit
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca sosul de ardei cu uleiul,praful de usturoi ,se imbraca bine fiecare bucata de peste si se lasa la rece,macar jumatate de ora.
-ciupercile(scurse bine de apa si uscate cu un servet,eventual le lasati de cu seara in frigider,sa se usuce bine) se taie felii si se trag la foc iute in unt,la sfarsit se asezoneaza cu sare si piper
-spanacul se taie fasii,se scurge bine de apa,daca aveti un bol de uscat salata,folositi-l.Daca folositi spanac congelat,nu stiu cum e,n-am incercat, va trebui scurs bine de apa
-semintele de susan se rumenesc usor,intr-o tigaita antiaderenta,fara ulei
-se incinge uleiul se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul,se rumenesc usor ,apoi se adauga spanacul,invartind constant,la foc iute,1-2 minute,pana se inmoaie,apoi se adauga semintele de susan si se inchide focul.Se potriveste de sare si piper.
-pestele se frige pe gratar,2 minute pe fiecare parte
-se serveste pe pat de ciuperci si presarat cu spanac.
Pofta buna!