Somon La Gratar Cu Ciuperci Si Sos De Mustar
articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta culinara se poate prepara la o masa festiva.Este un pic mai mult de lucru la ea, dar rezultatul este foarte multumitor.
Avem nevoie de fileuri de somon, ciuperci Champignon brune, ou, pesmet, verdeata,usturoi.Pentru sos: mustar, ulei de masline, zeama de lamaie, smantana.Sare si piper.
Curatam ciupercile si indepartam piciorusele.Pastram palarioarele intregi, iar piciorusele la taiem cuburi.Intr-o tigaie in care infierbantam un pic de ulei de masline punem usturoi si cubuletele din ciuperci.
Le rumenim un pic si apoi le lasam sa se raceasca.
Batem cu o furculita un ou, adaugam 2 linguri smantana,2-3 linguri de pesmet, ciupercile trase in ulei, verdeata, sare si piper.Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie si turnam gramajoare de aluat, pe care le aplatizam.
Se rumenesc repede.Le intoarcem si pe partea cealalta si apoi le scoatem pe un prosop de hartie, sa se scurga uleiul in exces.
In aceeasi tigaie punem si palarioarele de ciuperci, saram, piperam si le rumenim pe ambele parti.Le scoatem tot pe un prosop de hartie.
Incingem bine grill-ul sau facem foc de carbuni( afara) si rumenim repede bucatile de somon.Avem mare grija sa nu tinem prea mult timp somonul pe foc, pentru ca se intareste si nu va mai fi suculent.
Facem si sosul de mustar: 2-3 linguri de mustar, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri de smantana, o lingurita zeama de lamaie( sau mai mult, dupa gustul fiecaruia), sare, piper.Aranjam pe platou.Punem ciupercile peste placintele.Alaturi somonul.Deasupra turnam sos.Decoram cu marar si patrunjel.
Cu drag!