Somon In Crusta
Sursa Somon in crusta
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta-i un fel de mancare sarbatoresc,ca nu-ti da mana sa-l faci mereu.Eu l-am facut de Anul Nou.Si uitasem de el, asa ca i-a venit abia acum randul la postare.Plus ca nu am destule poze,mai ales pentru sosul olandez cu care l-am mancat,pentru care nu am nici o poza,ca n-am mai avut timp de ele.Da' nu va faceti griji ca am sa revin cu o reteta separata de sos,mai ales ca e o varianta mai rapida,facuta la blender.In lipsa de sos olandez,care nu e tocmai usor de facut,ca trebuie sa ai grija cu temperaturile si sa lucrezi repede,puteti face un sos de maioneza cu smantana si lamaie.
INGREDIENTE :
ptr.4 portii:
-4 buc file de somon
-8 buc scoici Saint Jacques
-100 g spanac
-aluat foietaj
-sare,piper
-sparanghel
-sos olandez sau maioneza pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-daca pestele nu e filetat,cazul meu, se fileteaza si se taie 4 bucati dreptunghiulare,cam de 5x10 cm
-scoicile se curata si se taie cubulete mai mari.
-se intinde aluatul fraged,se subtiaza putin,apoi se pune o bucata de somon,peste el o mana de spanac (eu am folosit congelat,ca era iarna) si deasupra spanacului scoicile saint jacques.se pliaza aluatul peste umplutura si se sigileaza pachetelul cu grija si ungand marginile cu ou batut apoi se decupeaza excesul de aluat.
-pachetelele se pun intr-o tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit la 200* pana aluatul se aureste frumos.
- intretimp se curata si se fierbe in abur sparanghelul si se prepara sosul olandez
-ptr sosul olandez,am sa fac o postare separata,ca merita,mai ales ca nu am avut atunci timp de facut poze,dupa cum am spus in preambulul retetei.
-se serveste pachetelul alaturi de sparanghel si stropit cu sos olandez.Daca nu va incumetati la sosul olandez,faceti un sos de maioneza,mai diluat,cu lamaie si smantana
-de asemenea scoicile Saint Jacques,care sunt scumpe,le puteti inlocui cu creveti de exemplu.