Somon In Crusta
Sursa Somon in crusta
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vrut sa fac somon in crusta de ceva vreme. Avand in vedere ca eu ma omor pur si simplu atat dupa somon cat si dupa foietajuri, mi s-a parut o alegere naturala.
Am folosit:
2 fileuri de somon
o foaie de aluat foietaj
marar proaspat
suc de lamaie
1 ou
sare, piper
Somonul se marineaza intr-un amestec de suc de lamaie, sare, piper si marar tocat. In pozele mele se poate observa un praf portocaliul. Nu este curry, desi seamana. Este un condiment care se gaseste in Suedia, numit Citrus, perfect pentru retete cu pui sau peste. Contine printre altele coaja de lamaie, ceapa, usturoi ierburi etc. Nu stiu daca se gaseste si in Romania insa... Oricum, la marinata se poate adauga orice ingredient, tot iese bun :)
Se pune in frigider pentru 20 de minute.
Am taiat aluatul in doua si am asezat in mijloc fileul de somon.
L-am impachetat ca pe un strudel, parte peste parte. Am crestat aluatul cu un cutit si l-am uns cu ou batut.
Se da la cuptor, 200 grade pentru 20-25 de minute. Verificati pe pachetul de aluat, si incercati cu scobitoarea din cand in cand.
L-am servit cu legume sote si cu un sos de iaurt cu maioneza si marar!
Ne-am lins pe degete!