Somon In Crusta De Condimente Cu Salsa De Avocado
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un preparat superb !
Ingrediente pentru doua portii generoase :
2 bucati de somon fara piele si oase
zeama de la o lamaie/lime
1 lingurita marar uscat
1 lingurita boia afumata
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita chimion macinat
2 linguri ulei de masline
un strop de sare
Ingrediente pentru salata :
1 avocado copt,decojit si taiat in cubulete
250 g rosii cherry taiate in jumatate
2 cepe verzi
patrinjel tocat grosier
2 linguri ulei de masline
putina zeama de lamaie/lime
Pentru servit : orez basmati fiert al dente in apa cu sare
Mod de preparare somon in crusta de ierburi aroamte :
Se pune somonul intr-un bol, se toarna zeama de lime si se lasa la marinat 5 minute.
Intre timp, se amesteca toate condimentele, impreuna cu uleiul de masline.
Incingem cuptorul la foc mediu si pregatim o tava unsa cu putin ulei.
Se scoate somonul din zeama de lamaie, se da prin amestecul de condimente si se pune in tava.
Dam somonul in cuptor pentru 8-10 minute, depinde de grosimea pestelui, pana ce s-a patruns, iar marginile lui au inceput sa se inchida la culoare !
Se amesteca usor toate ingredientele pentru salsa, in timp ce se coace somonul.
Servim pestele pe pat de orez basmati impreuna cu salsa delicioasa.
Pofta buna !
Superb !