Somon Cu Sos De Piper Verde Si Capere
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-felii de somon
-sare,piper
ptr sos :
-1 Lg (lingura) piper verde
-1 pahar de vin alb sec
-2 Lg coniac
-250 ml smantana de gatit
-1 Lg capere
-zeama de lamaie
-sare,piper negru macinat (cam 1/2 lg(lingurita))
-rozmarin verde tocat
MOD DE PREPARARE :
-asta-i coada de care va spuneam.O curatam de solzi si o portionam in felii mai grosute,pe care le saram,eu folosit sare de Guerande si le piperam .Le lasam sa se odihneasca pana facem sosul
-daca folositi (cazul meu) piper verde uscat,hidratati-l timp de o ora in putina apa.Daca folositi piper verde in saramura,nu mai e nevoie de hidratare prealabila
-fierbem vinul si coniacul ,pe foc mic,vreo 2-3 minute
-adaugam smantana si piperul verde,sare si piper negru macinat (cam 1/2 lg,in functie de cat de iute vreti sa fie sosul ) si lasam sa fiarba sosul,la foc mic,aproximativ 10 minute,pana se leaga.Cu 3 minute inainte de a inchide focul adaugam si caperele.
-dupa ce am inchis focul adaugam frunzele tocate de pe o ramurica de rozmarin
-acum vine randul pestelei : adica il frigem pe gratar,2-3 minute pe fiecare parte,functie de cat de groase sunt feliile.
-servim pestele stropit cu sos alaturi de o salata, sau ciuperci sau orez,sau ce vreti voi.