contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Cu Sos De Mustar Verde Si Capere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit alaltaieri,la Selgros,niste cozi de somon proaspat ,super,cam de 1 kg bucata,la un pret bun ,asa ca nu m-am rabdat si am cumparat.Executat simplu :la gratar si cu acest extraordinar de bun sos de piper verde cu capere ,pe care poti sa-l mananci si gol pe paine ,atat de mult imi place.Sosul,in varianta fara capere se poate folosi si altfel de carnuri.In special cu vita e prieten bun.
INGREDIENTE :
-felii de somon
-sare,piper
ptr sos :
-1 Lg (lingura) piper verde
-1 pahar de vin alb sec
-2 Lg coniac
-250 ml smantana de gatit
-1 Lg capere
-zeama de lamaie
-sare,piper negru macinat (cam 1/2 lg(lingurita))
-rozmarin verde tocat
MOD DE PREPARARE :
-asta-i coada de care va spuneam.O curatam de solzi si o portionam in felii mai grosute,pe care le saram,eu folosit sare de Guerande si le piperam .Le lasam sa se odihneasca pana facem sosul
-daca folositi (cazul meu) piper verde uscat,hidratati-l timp de o ora in putina apa.Daca folositi pier verde in saramura,nu mai e nevoie de hidratare prealabila
-fierbem vinul si coniacul ,pe foc mic,vreo 2-3 minute
-adaugam smantana si piperul verde,sare si piper negru macinat (cam 1/2 lg,in functie de cat de iute vreti sa fie sosul ) si lasam sa fiarba sosul,la foc mic,aproximativ 10 minute,pana se leaga.Cu 3 minute inainte de a inchide focul adaugam si caperele.
-dupa ce am inchis focul adaugam frunzele tocate de pe o ramurica de rozmarin
-acum vine randul pestelei : adica il frigem pe gratar,2-3 minute pe fiecare parte,functie de cat de groase sunt feliile.
-servim pestele stropit cu sos alaturi de o salata, sau ciuperci sau orez,sau ce vreti voi.