Somon Cu Pireu De Mazare Si Menta
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Pireul de mazare si menta este reteta lui Jamie si este de-a dreptul extraordinar. Si pentru ca recomnadarea lui era carne de peste am hotarat sa fac un somon. "Awesome!"
Ingrediente
-500 g file de somon
-4 linguri faina
-ulei de masline
-2 cartofi de marime medie
-1 kg mazare congelata
-1 mana frunze prospete de menta
-1 cub mare unt
-sare si piper proaspat macinate
Mod de preparare
1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape moi. Adaugati in vas mazarea si inainte cu un minut de a fi gata adaugati menta. Luati vasul de pe foc si scurgeti toate legumele printr-o strecuratoare.
2. Lasati-le un minut la racit, apoi puneti totul inapoi in vas si pisati cu un zdrobitor pentru cartofi. Cand pireul este gata se adauga untul, sarea si piperul.
3. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in ulei de masline. Se serveste alaturi de pireul cald cu un cub de unt deasupra.