Somon Cu Pesto La Cuptor (baked Salmon With Pesto)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ingrediente pentru 3 persoane:
3 fileuri de somon ,
3 lingurite de pesto genovese,
zeama unei lamii mici,
sare,piper,dupa gust.
fileurile de somon se asezoneaza cu sare ,piper si zeama de lamiie si se lasa,acoperite cu folie intr-un vas,cca 1 ora la frigider.se scot apoi si se imbalsameaza pe rind ,fiecare cu cite o lingurita de pesto,dupa care se aseaza intr-o forma termorezistenta(cu partea cu piele in jos) si se dau la cuptorul incalzit la 180 grade,functia grill(cea in care flacara aprinsa este desupra),pentru 10- 15 minute,in functie de grosimea fileului.
servim cu un orez basmati simplu si felii longitudinale de dovlecei asezonate cu ulei de masline,sare si piper si coapte la gratar sau intr-o tigaie grill.asezonati totul cu lamiie sau sos de soia ,dupa preferinte si serviti cald.sa aveti un week-end bun si frumos!:)
enjoy!:)